Popayan - "It's a town with white houses"
Jag har från och med idag endast 12 dagar av min 120-dagar långa Sydamerika resa. Konstiga känslor angående det. 

Men idag har jag spenderat dagen i Popayan, med en holländsk tjej som jag för tillfället reser med. Vi cyklade runt till utsiktsplats och kyrka sen runt runt i cirklar längs alla enkelriktade gator och tillslut tillbaka till vårt mysiga hostel.

Imorgon kliver vi upp tidigt, korsar gränsen tillbaka till Ecuador! 

12 dagar kvarFeministbläckJag har samlat 3 feminist-tatueringar på min vänstra hand nu. Idag har jag suttit och funderat mycket och blivit väldigt arg på världen. Men då tittar jag ner på mig själv och ser dessa vackra skapelser.

Var för sig kanske de egentligen inte är så feministiska symboler men tillsammans påminner dom mig varje dag om vem jag är och varför det blev på detta viset. 

Den första, en älva som tatuerades in efter en tid då jag bott på Älvans väg i Umeå. Tillsammans med 3 underbara människor, som lärde mig en masa, som fick mig att göra saker som jag annars inte gjort (på ett bra sätt) och som alltid fanns där för intressanta diskussioner om feminism, livet, döden och allt där emellan. Ganska tidigt under denna tid började jag se mig själv som feminist och den iden har bara stärkts med åren. 

De två ringarna började bara som en dekorations-ide för två år sedan. Sen har det utvecklas och fått en mening på grund av placering på det andra människor tänker på som fingret för förlovningsring/vigselring. Symboler för monogami och heteronormen och vissa typer av föreställning om kärlek som man indoktrineras av i samhället. Jag vill se andra saker när jag tittar ner på det fingret. 

Sen har jag symbolen för att vara kvinna  på långfingret, detta för en enda anledning - att få kunna peka finger åt patriarkatet. 

Salento, Colombia
Vardagslyx

Bussar med bra AC och wi-fi! 

(8) Cut your teeth - Kygo remix 

Cartagena - "Son if the sun"
Gamla vänner från Montañita!Så himla fint att av en slump se Frouke och Nienke igen! Kul!! 


Tayrona National Park
Några timmars hajk för att sen avnjuta turkost vatten, solsken, kall öl och klar stjärnhimmel.

Sen tog vi racerbåten tillbaka till Taganga och det var ett äventyr! 

RSS 2.0