EgoSumRonjaOsterud -

Djungelresan del4 - kycklingarnaDessa kycklingar som kläcktes på löpande band under dagarna vi bodde hos familjen är ett helt eget kapitel!

För när det inte finns Tv, internet, elektricitet och när man som ganska okapabel västerlänning kommer till djungeln i några dagar, då är 10-15 kycklingar höjden av spänning och underhållning under vissa långa timmar då man inte gör något särskilt.

Eftersom vi ännu inte lärt oss spanska så blev kommunikationen med familjen rätt avklarad första kvällen. Men den yngsta pojken i familjen, på åtta är, delade våran passion för dessa spännande varelser! Han lärde oss att de kallas pollito alltså kycklingungar, han visade oss hur man matade dom med mygg knott och flugor, sist men inte minst så visade han att kycklingungarna faktiskt var ett bra skydd mot dessa insekter även när de var i livet! Som små soldater hoppade de, högg efter myggorna och skyddade våra fötter litegrann.

Det roligaste som kunde hända under timmarna av kyckling-skådningen var när en stackars kyckling föll ner från plattformen och landade i vattnet. Då skrek mamman i familjen som om det gällde livet (så antar att det gällde kycklingens liv) och den lilla pojken fick kasta sig ner och efter kycklingen, han återvände alltid med en liten bedrövlig kyckling som var dyngsur och aningen förvirrad!  Jättekul varje gång det hände!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0