"I wish I was a craaaazy lesbo!"

Idag har varit en sån dag. Då man inte har försökt alls, men ändå lyckats.
Slapp redovisa min svenska som jag skrev igår, dock inser jag att med lite finslipning kommer den bli förjävla bra. Hade historia-uppsats och det här med att skriva uppsatser sitter fint nuförtiden. Sålde ingenting på jobbet men blev "befodrad", inte riktigt men coachen sa att det är en ÄRA att få jobba för dsl.

Helgen är ordnad, ska besöka ett nytt och spännande ställe som heter Holmsund. Coolt!

Nu ska jag vänta på att Felcia slutar nöta på tandköttet så jag kan hoppa i duschen. Efterlängtat.

Imorgon börjar jag jobba på uppdrag från bredbandsbolaget.


moving on


Jag blir förföljd av en genus-debatt som verkar försigår överallt på alla bloggar. Jag och Britta hade en hel genus-frågan-morgon då vi tittade på en dokumentär om hur Disney påverkar vårat samhälle. Jag är ganska feministisk och har huvudet fullt av åsikter. Men som den äkta periodaren jag är så har jag redan tröttnat på det här med könsneutrala barn, manligt och kvinnligt och samhälls idéal.

So the next big thing?


I was a small town boy with big ideas, but nostalgia always wins.Tema Magda på mina bloggar idag. Flickan med snyggaste piercingen!


Tror jag lyckades ganska bra med den här helgen. Trots att jag trodde att jag skulle spy när jag satt på stadsbussen igår och vaknade upp med en näsa som blödde imorse.
Men take away kaffe, spontant i Röbäck och gomiddag med Ida och Johan var bara några av sakerna som liksom väger upp. Som gör det värt.

Nu ska jag börja på min Swedish oral presentation som jag skrivit tre rader på och som ska redovisas imorgon!

Jobbar bäst under press?


Förvirrad.

Jag är så äckligt missnöjd jämt.
Hör av mig, får inget svar, blir missnöjd, får svar. Blir ännu mer missnöjd. Går på stan, hittar finaste jackan, men får penga-ångest och blir missnöjd, går och fikar, bestämmer mig för att köpa jackan, går tillbaka, affären är stängd, och jag är MISSNÖJD!

Fast nu när jag tänker på det är jag rätt nöjd med take-away-kaffe med Frida på stan i det lilla solskenet idag.

Ska titta på skumma okända umeåband ikväll. Tror jag.


I'll give you five bucks if you throw me down the stairs!


Jag äter omelett till middag och funderar på att boka in en tvätt-tid ikväll.
Det här är Umeå en fredag.

fett.


Nu är det snart dags att kila till bussen!


Sovmorgon på fredagar, Frida ringde denna morgon. "Hej, jag är i Umeå" var ungefär det hon sa. Bra början på dagen. Dock har jag några timmar skola att klara av, sen blir det fika på stan. Fick min lön idag också. Oh, happy day!

Idag fyller Julia Nääs år. Det är trevligt.
Ska faktiskt ladda mobilen med pengar sen och ringa henne!

Fint!


Franska, lunch, franska..Jag är lite besatt av den svenska björnstammen ja.

Sitter på dagens andra franska lektion. Är rätt less på franska för tillfället, men jag slutar efter det här så det är trevligt ändå! Ska gymma med Magda och sen ska vi hem till mig, äta rester och ikväll ska vi på föreläsning.

Mitt liv är så seriöst jag ORKAR INTE!!

Idag är det exakt en månad kvar, givetvis drömde jag inatt om att jag var hemma på min gård, hela min familj var där och många personer som jag tycker om. Givetvis var Hell's Angels påväg för att komma och ta mig. (Helt logiskt) och ingen kunde ju hjälpa mig för jag hade fyllt arton och hade helt ansvar för mig själv. Så jag gömde mig och gömde mig och gömde mig genom hela drömmen.

Hatar att gömma mig.


Som en våg av plötsligt illamående.
bilder från idag, det var en fin dag, men vinter är ändå fult för mig


Ja, jag vet.
Det är inte fyra månader, det är fyra veckor kvar. Imorgon är det exakt fyra veckor och sen börjar nedräkningen. Inte längre sjutton år i staden, inte längre: jag ville inte va den som blev kvar.

Nu är det snart arton som gäller.
Kunde ni inte låta mig låtsas?

Vadfan är arton ens för någon jävla ålder?
köpa ut folköl till trettonåringar och ta fetaste pengen extra för besväret
krogen
kan sjukanmäla mig själv (opps, kan jag ju redan!)
säljbar på älskade online
ännu mera krogen?

Ska fejka mitt legg och joina 94orna och vara ung och odödlig ett år till!
..eller?Kristoffer i fosterställning, massa galna skitungar med bob och choklad i olika former.

Priscilla, som jag länkar ofta nuförtiden, la ut en film från våra friluftsdag som vi hade nu på förmiddagen! Haha så rolig min klass är ibland. Vi åkte madrass, eller som alla umeå-mongos säger, skrana. VAFAN FÅR FOLK ALLT IFRÅN?!

Iaf, jag var hemma till klockan tolv igen så då var jag ut och sprang sen chillade jag i soffan med Felicia, sen la jag mig och sov. En powernap mitt på blanka dagen är nog det absolut bästa som finns.

Sen ringde Ida, väldigt bra för jag har inte pratat med henne alls på tusen år, känns det som.

Ikväll ska jag jobba och sen imorgon är det ju torsdag och sen är det så gott som helg helg helg!!Jag fick äntligen laga min jävla paj!

Jo jag vet, våran spis är alltid så här ren och fin!

Kul att klockan är halv nio när jag äntligen kommit hem och ätit middag. Nu måste jag börja med kvällens aktivitet, studera. Pluggberget krymper dock eftersom, ikväll är målet att skicka in en svenska uppgift och lyssna och läsa igenom minst två kapitel av engelska boken.

Det är rätt kul att laga mat, synd att det är så förbannat dyrt och äckligt jobbigt att handla. Nästa vecka ska jag gå tillbaka till the old ways.

Den blev helt okej god även!så dansar jag till dansmusik igen, i mitt huvud..

Slagsmålsklubben – Hänt

Lyssnar på astaggande musik från Priscillas blogg!
Det är 4 månader kvar till jag fyller 18, jag får fetaste lönen någonsin på fredag och friday's not that far away. Småsaker kan ju försöka komma här och störa men det ska inte lyckas.

Nu ska jag googla symaskiner!Dumleklubbor, våran svåra IB-prins och en modifierad och förbättrad nv-ballong!
Bilder från skolans kväll på Midgård. 3 timmars business på en torsdagkväll och jag som inte ens läser business and management som ett ämne!

Men Maria gav mig en dumleklubba så det var fettvärt ändå!


rather die hard, than die hollowRäddar min måndag morgon!


Lever i en uppåt-svacka!


För att allting jag gör går så bra nuförtiden. Jag säljer helt okej på jobbet, (jämfört med pinsamt dålig som tidigare) jag lagar riktig mat mest varje dag och jag har typ börjat på berget av plugg som skulle vara klart i fredags.

Givetvis måste en köksolycka inträffa! Bara för att allting går så bra.
Skulle skala lite morötter och skalade av halva mitt pekfinger! Fan va det är synd om mig!

Men god potatismos blev det, även om det där med hur "mosigt" mos egentligen ska vara är en fråga öppen för diskussion.

Nu ska jag plugga sen ska jag och Felicia ligga fat and happy i soffan och titta på film!


I've been kicked off my land at the age of sixteen, And I have no idea where else my heart could have been, I placed all my trust at the foot of this hill


Mumford & Sons – Dust Bowl Dance

Att ligga ner med kinden mot golvet, med finaste Julia i luren och hennes röst i mitt öra, hon som sätter ord på vad jag känner och vill. Även om vi ofta inte kan hålla sams så är hon ändå den jag är mest lik, på så många vis. Det var en fin del av min lördag. Att det följdes av glass och film-tittande med Felicia var inte heller så jävla dumt. Nu ska lördagsnatten fyllas av plugg och Mumford & Sons, har mycket att göra och väldigt lite tid. Det är ingen garanti att jag lever till jag är 80 år liksom.

Att jag tjänade 640 kronor + en biobiljett på fyra timmars arbete idag är ju knappast något som gör saker och ting sämre heller.

Jag undrar, hur länge kommer jag vara ung och odödlig?

Hejdå verkligheten och hej hej lilla norska fiskeby tio år efter andra världskriget!


It's not that I didn't care, it's that I didn't know. It's not what I didn't feel, it's what I didn't show.

Efter en spårad klassfest med midgårdselever och efter fyra timmars tungt arbete så tänker jag alltid att jag ska ta en powernap när jag kommer hem på lördagseftermiddagen. Men det händer aldrig. Aldrig i mitt liv att jag sover på en lördag. Jag äter uppvärmd blodpudding och pluggar istället. Väntar på telefonsamtal och då kan jag ju inte sova!


Kul att Julia just ringde och jag missade det! Trots att jag var klarvaken!
H E L V E T E !!Sitter och önskar att jag slapp skolan och istället satt på en buss på väg hem till Jämtland och min snygga b-rudar!Äntligen det är helg det är fredag igen!Skolansmolan!

Jättelång och ovärd morgon.
Klev up vid nio för jag har sovmorgon idag. Håller på at missa men hinner faktiskt med 09.35 bussen. Åker till sjukhuset, hoppar av. Går snabbt som attan för att hinna till historialektionen som börjar klockan 10. Möter helt plötsligt Zsuzsanna på vägen till skolan. Hon har ju historia med mig så jag undrar var hon är på väg! Hon är på väg hem för VI HAR INGEN HISTORIA eftersom att alla som har fysik har ett projekt grej som dom ska arbeta med hela dagen!

Så jag vände och åkte hem. Skolan förtjänar inte en så motiverad elev som jag är!


Jag är en produkt av detta samhälle!


Skriker detta ut i vårat vardagsrum, försöker få uppmärksamhet, få hjälp!
Britta gör en facepalm och säger "Ronja, du är rolig du!", sen sätter hon på Britney Spears och dansar loss i soffan.

Hade en bild jag skulle ladda upp. Det funkar inte.

Idag har jag haft en släng av "Men sluta tyck synd om dig själv förihelvete", men ja, det går över till jag gifter mig.


Om jag gifter mig.När man tar något som är helt åt helvete och gör det till något som är bra som fan!

Idag har varit en skööön dag. Har varit på sjukhuset en sväng med Magda, sen skulle vi på utbildningsmässan, vi åkte faktskt dit! Sen vände vi iofs i entrén men ja, det är tanken som räknas. Nu är vi hemma hos mig, Magda ligger i soffan jag har just diskat. Vi har ätit vitt bröd med nutella och dammsugare till lunch idag. Det var sweet!

Det är 20 minus ute men det gör mig inte ett piss.
Alltid lika sammanhängande och relevant!

Felicia är rätt chockad över hur mycket jag äter. Men det är som en motreaktion på mitt tråkiga meningslösa jobb, när jag kommer hem vid kvart i tio måste jag trycka i mig allt som jag kommer åt. Hejdå fetaost, hejdå sockerkaka, hejdå ännu mer sockerkaka och sen svimmar jag i paltkoma och Felicia får helt enkelt rulla mig till sängen.

Har sovmorgon imorgon, eftersom jag bestämmer själv hur jag tänker gå på skolan these days, inte med medveten vilja att jag tar sovmorgon och sånt... bot och bättring.... nästa vecka!

fan jag har problem.


We are under the same stars, yet we are nowhere near each other.


Vägg i Lissabon!

Det är fint att det finns såna där saker. Som bra böcker, fina låtar, och städer, såna städer som Lissabon! Som liksom berättar något för en. Som makes sense.

För det finns tillräckligt med grejor som inte gör det.


The most exciting attractions are between two opposites that never meet.

- Andy Warholguden


15 februari 2011

Imorse klev mamma och pappa Österud-Kangas-Lidqvist upp jättetidigt. Vi tände ljus och bakade muffins! Sen dekorerade vi de nybakade muffins med ljus och sen sjöng vi! Jag sjöng Ja må hon leva och Britta sjöng Sankta Lucia, det var fint. Felicia, familjens morgontrötta tonåring uppskattade våran gest av kärlek och grymtade lågt under täcket.


Grattis finaste Felicia på artonårsdagen!
Tyck om dig ja!


Ikväll blir det finmiddag som födelsedagsbarnet själv kommer att laga och sen efterrätt och mer muffins! Åh vad jag älskar födelsedagar!


Klapp klapp Flisan!Alla stjärtansdag! Fint!

Okej, seriöst. Har haft en fin dag fylld med underbar kärlek. Morgonen började med ett skumbad och tända ljus med min gamla portugisiska pojkvän som för tillfället är på besök...

Nu orkar jag inte dryga mer. Kaninkul med alla hjärtans dag.
Fick choklad, blev någons Valentine, käkade chokladen, stal hårdbröd på matan, gick i 19 minus till jobbet, jobbade, sålde, åkte hem. Väl hemma fick jag chokladmuffins och sällskap av mina hjärtan! Sen upplevde jag ett fint kärleksbråk och nu har jag ont i magen efter alla hårdbröd jag har ätit.

Min syster smsade så jag tror att vi kan låta 14 februari dö bort på ett fint sätt för det här året!

Imorgon fyller våran hund som jag klappar på bilden ovan, arton jävla år. Kommer bli en massa klappande på den hunden minnsann.


Favoriterna från fredagen!


Vi har gått från Pibbare till Ib1or, ett år äldre har vi blivit och i fredags måste jag säga att vi gjorde om och gjorde rätt.


How soon is now?


Söndagmorgon, Coca-cola, frysta mackor och leka med ord. Säga att saker är något och mena tvärtom!

ex,

Ronja är verkligen pigg och alert denna söndagmorgon!
Ronja ser framemot att jobba fyra timmar och sen plugga idag!

Bra start på dagen i alla fall!

The Smiths – How Soon Is Now?

Party like PIB!

 

 


Torsdag i en skurhink!

Idag har familjen Österud-Kangas-Lidqvist städat.
Hela lägenheten.

Lägenheten har inte blivit så här städad ens vid Jul. Den glänser!

Nu ska vi äta hårdbrödsmackor ovanför för bordet så vi inte smular.


Sovmorgon och Håkan Hellström.


Jag kommer inte höra av mig igen
och jag kommer inte ta skulden
Så säg det och få det gjort
det finns bara ett enda sätt att brinna upp

Håkan Hellström – För En Lång Lång Tid


Flera år sedan jag såg Håkan Hellström live, i regn och med två av de underbaraste människorna som finns. Det var kallt och jag frös, minns att jag fick en varm kram av en bästa vän och minns att jag egentligen inte tyckte om Håkan Hellström, i alla fall inte innan den stunden. Efter det förändrades min syn lite grann.

Men snart är det Umeå Open och då ska jag se honom igen. Det kommer nog vara minst lika bra den här gången som sist.


http://open.spotify.com/track/3SVXhtxFCNJnA4MkWF7sJpTillslut förstod jag vad tumblr tjatade om.

To die by your side
Is such a heavenly way to die
And if a ten-ton truck
Kills the both of us
To die by your side
Well, the pleasure - the privilege is minethe more I see the less I know, the more I like to let it go

Cravings!

Efter pengar, efter solsken, efter solglasögon på näsan och långfingret, efter stockholm i april och efter något som känns mer än ingenting.


 


Angående att ta patent och sånt!


Vill bara säga att texten till höger i min header är ett citat, därav citat-tecknen och det är alltså inte mina egna ord. Även om jag använder dom och älskar dom som om de var mina egna skapelser.
Det är i alla fall Britta Kangas min sambo och färdkamrat på denna livets väg som har myntat uttrycket som förklarar relationen till sig själv. I alla fall i mitt fall.

Så, all cred till henne!

Hennes out-of-the-box-crazy-estet-blogg hittar ni hääääär!


produktivSkulle plugga men gör anigifs på olika sätt istället.


Varför jag behöver fylla arton år nu!

 

Tattologist
Red hot chili peppersI know a girl, she worked in a store
She knew not what her life was for
She barely knew her name
They tried to tell her she would never be
As happy as a girl in a magazine
She bought it with her payHoppas Elin Stenvall lägger märket till hur mycket bra ord hon har lärt mig genom åren!Charmig bild på mig och Magda!


Måndagar är som vi alla vet den värsta dagen! En jävla cancerböld på min fina vecka! Gud och hans första försök till dag kan ta sig någonstans!

Så jag tog en bajsig bajsmåndag och gjorde den till en dag lika rolig som en fredag! Började med att jag sjukanmälde mig från jobbet, lät Magda kidnappa mig och ta mig till Ersboda, där hon rådde om mig och mitt ömkligt sjuka jag med hemmagjord palt, chokladkaka och semla. Sen njöt jag av den värsta paltschwimen jag någonsin haft!

Det var gött.

Nu har jag fått bristningar pga extrem mätthet och ska inte äta något mer ikväll. Ska plugga!

juste...

Let me feel the air again, the talk of friends, the mind of someone my equal.


Lire svart-vitt sådär på söndagskvällen!

Helgen är över, jag har jobbat mycket och det har gått bra. Har pratat med min farmor och det var väldigt fint. Har ätit en god middag, (inte pasta och ketchup den här gången) och ikväll ska jag tvätta och plugga.

Visst mitt liv är rätt tråkigt, men det blir bara ljusare och ljusare för varje dygn som går.

"Är det redan vinter? Det var ju sommar nyss! Och var har hösten tagit vägen? Tänk, snart är det vår!"

Om jag ändå hade Leifs positiva livssyn!


Or so I have heard at least..print screen från skins ikväll, underbart bra avsnitt!

Nu har jag suttit uppe och väntat på att min mor ska ringa mig i två timmar. Det har inte hänt så jag blev tydligen bortglömd ikväll. Tredje ungen liksom, man tröttnar ju på att bry sig efter ett tag så jag förstår min mamma.

charmen med mig? uppkäftig och jävlig...

..och dryg.


Nu går bussen snart!


Gröt, hårdbrödsmackor med ost och kladdkaka på det! Bra början på denna storLördag. Nu ska jag jobba. Har ca 200 kronor resten av den här månaden så behöver pengar, som vanligt?
Men stockholm är bokat, våren kan få komma nu!

solglasögon, shorts, converse, iste från Waynes,


VILL HA NU !!


Älskling jag har aldrig kunnat lära dig någonting, i bästa fall så kan jag bidra med en känsla.


Fredagskväll i en källare i Röbäck. Mer Umeå än så blir det inte. Sen hårdrock hela vägen hem på nattbussen tillsist kladdkaka och vatten till kvällsfika och jag har en riktigt lyckad fredagskväll.


Till oändligheten och vidare...Bästa videon och skönaste morgonmusiken!
Sovmornar på fredagar. Väldigt bra sätt att börja helgen med.
Jobbigt med TOK dock.

Aja, nu måste jag åka.


"If he's crazy, what does that make you?"Jag gjorde inte det jag skulle idag. Verkligen verkligen inte.
Men jag såg en sjukt bra film iaf. Bästa på länge, kultfilm från 75 som handlar om lycka på ett mentalsjukhus (det är min personliga tolkning i alla fall). Kan inte bli så mycket bättre!

Ska göra lite plugg nu, så jag slipper skämmas på TOK imorgon.Tryck på F5 om det ser galet ut..

...tryck på F5 och det kommer fortfarande se galet ut.


Min nya "våriga"-design eller whatever. Ska fixa klart den sen, j'ai de lecon francais maintenant!


Drömmer om ett Illyria.


Arkivet, Portugal 2010

Sitter på skolan, skulle gymma med Magda och Sara, det var upptaget. Skulle plugga istället men det blev inget av det heller. Lyssnar på musik och tänker på sommaren.

Igår tjänade jag tvåhundra kronor per timme på Online. Jag gissade rätt på ordet fotjävel och sålde riktigt bra. Sen bokades Stockolm i april och jag har siktet inställt på Ryssland i sommar. Herregud va Umeå är tråkigt och otillräckligt för tillfället.

Ska bjuda Magda på mat idag, först skulle vi göra paj, sen ändrade vi middagen till kyckling och ris, nu tror jag dock att det blir nudlar och wok-grönsaker istället. Har bättre saker för oss än att laga mat liksom, ska ju äta godis och sånt!


Say omelett!Nu ska jag glänsa med mina matlagningskunskaper!

Igår kom jag hem vid sex, var extremt hungrig. Så jag ska laga mat, (gör detta ungefär en eller en och en halv gång i veckan) så jag lagade omelett.
Det roliga är att när jag var yngre och man käre far lagade omelett så tyckte jag alltid att han var så dålig på att laga mat eftersom han bara lagade samma sak. Men ack, så ung och dum jag var. För nu när jag har växt upp och får laga min egen mat har jag insett att laga omelett är inte det lättaste.
Igår hade jag t.ex. ingen mjölk hemma men det blev bra ändå. Som ni ser här ovan och det var fruktansvärt gott.

Dock gör jag inte riktigt goda omeletter som min pappa...ännu.


"I allt finns det lite glitter"Idag är det tisdag, tisdagar är så bra.
Har sovmorgon, mest bara bra lektioner och sen har jag bara två timmars volontär arbete sen har jag resten av kvällen ledig!

Denna tisdag är dock extra bra för Frida har hittat biljetter för sexhundra och allting bara kan bli så bra som man kan bara kan vilja!

Har en ny design till bloggen, ska fixa det ikväll eller någon annan dag då jag är på lite vår-humör!
RSS 2.0